x
Voor Belgische bestellingen, voeg nog <em style='color:red'><span class="price">€ 25,00</span></em> toe voor gratis verzending. <br> Voor Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland geldt gratis verzending bij bestellingen boven de 250 euro.

Teak Cleaner

60002
Golden Care
Leveringstermijn:  Tussen 1 en 2 werkdagen

yes Showroom

Op voorraad

brand
Merk  Golden Care
material
Materiaal  Vloeistof

Beschrijving

chevron-down chevron-up

Teak Cleaner van Golden Care

Teak is een tropisch hardhout met, als het nieuw is, een prachtige honingbruine kleur. Als onbehandeld teak wordt blootgesteld aan weersinvloeden, verandert de honingkleur geleidelijk naar een zilvergrijze patina kleur die zo kenmerkend is voor teak dat op de juiste manier verouderd is. Blijft het teak vervolgens onbehandeld, dan verslechtert na verloop van tijd deze zilvergrijze patina kleur naar een donkergrijze kleur met soms een groenachtige uitstraling.

Afhankelijk van de omgeving en weersomstandigheden kan het natuurlijke vergrijzen en/of verweren van teak al zichtbaar worden na slechts enkele weken. In een droger klimaat zal het teak er enkele maanden langer over doen om te verweren. Als teak wordt blootgesteld aan weinig vocht, zal de kleur slechts langzaam vervagen. In een vochtig klimaat, waarin tuinmeubels regelmatig aan veel dauw en zonlicht worden blootgesteld, zal het teak sneller verweren.

Om verweerd teakhout schoon te maken, maakt u eenvoudig gebruik van Teak Cleaner 60002, dat speciaal is ontwikkeld om schimmels en algen te doden binnen in het teakhout. Volg simpelweg de instructies op de fles en de kleur zal worden hersteld. Omdat het schoonmaken van teak enige tijd en moeite kost, raden wij aan om Teak Protector 60001 of Teak Shield 60004 te gebruiken voordat het verweren wederom begint.

Teak Cleaner verwijdert olie en/of vuil van het hout, en maakt het hout gelijkmatig bleekbruin. Het teak kan vervolgens worden behandeld met Teak Protector of Teak Shield, al naar gelang de kleur u wenst voor uw teak. De conditie van het teak en de weersomstandigheid waaronder het teak wordt gebruikt zal bepalen hoe vaak de behandeling herhaald dient te worden.